Ján Kováčik prirovnal futbalový rok k stavbe

19.12.2011 Bratislava

BRATISLAVA 19. decembra (WEBNOVINY) - Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik označil končiaci sa rok 2011 na pondelňajšej hodnotiacej tlačovej konferencii za stabilizačný.

V tomto roku sa slovenskej seniorskej reprezentácii nepodarilo postúpiť na majstrovstvá Európy 2012 do Poľska a na Ukrajinu, verejnosťou otriaslo aj zverejnenie informácií o plate trénera národného výberu SR Vladimíra Weissa st. a zároveň to bol prvý kompletný rok nového vedenia SFZ vo funkcii.

"Končiaci sa rok by som označil za stabilizačný, prirovnal by som ho stavbe. Musíte veľmi dobre vedieť, aký dom chcete postaviť, na aký máte. Dobré je venovať veľa času projektovej dokumentácii a všetkým profesiám, ktoré sú potrebné, kým sa človek pustí do nejakej výstavby," uviedol na stretnutí s novinármi J. Kováčik, ktorý sa ujal funkcie koncom septembra minulého roka, keď vystriedal Františka Laurinca.

Šéf SFZ sa vyjadril aj k veciam a cieľom, ktoré sa jemu či ostatným členom ´zväzu´ nepodarilo splniť. "Sú aj veci, ktoré sa nám nepodarili. Ja považujem za kľúčovú záležitosť, že sa nám nepodarilo uskutočniť systém financovania pre výstavbu národného futbalového štadióna. Keď sme boli niekde pred finále, tak sa udialo, to, čo sa udialo, padla vláda. Myslím si, že ten proces bude musieť začať úplne od začiatku. S politikmi sa však podarilo dohodnúť to, že vznikol systém financovania, ktorý je spravodlivejší. Začne však platiť až v roku 2014. Slovenský futbal môže byť na jeho základe lepší ako bol doteraz," zdôraznil Ján Kováčik, ktorý zhrnul aj činnosť SFZ za končiaci sa rok.



"Niekto môže mať pocit, že keď nechodíme otvárať ihriská a športoviská, že sme nič neurobili. My sme však stihli veľa vecí. Presťahovali sme sa do nových priestorov, vytvorili sme v rámci zväzu tri nové oddelenia. Ukončili sme niekoľko súdnych sporov. Za kľúčový považujem, že sme zrušili zmluvu s naším marketingovým partnerom UFA Sports a tiež, že sme sa dostali do pilotného projektu organizovanom UEFA a na základe neho dostaneme určité finančné prostriedky," sumarizoval prezident SFZ, ktorý tiež sľúbil, že hodnotiace tlačové konferencie sa stanú neoddeliteľnou súčasťou jeho pôsobenia vo funkcii.
 

Vyberte región